Miriam Luizink

Directeur-bestuurder Roessingh Research and Development

Miriam Luizink (1974) studeerde Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente. Bij Akzo Nobel Central Research was ze actief op het gebied van polymere optische schakelaars.

Haar loopbaan vervolgde ze bij KPN aan optische netwerk innovaties, eerst als onderzoeker bij KPN Research in Leidschendam, daarna als consultant in Costa Rica. Hierna werkte ze als projectmanager bij Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland. Vervolgens was Miriam Luizink gedurende acht jaar als technisch-commercieel directeur van MESA+ Instituut voor Nanotechnologie, verbonden aan de Universiteit Twente. In deze periode was ze eveneens directeur van productiefaciliteit High Tech Factory en oprichter en directeur/oprichter van apparatuurfonds High Tech Fund, beiden gericht op het faciliteren van groeiende high-tech bedrijven. Miriam Luizink was de eerste voorzitter van het bestuur van stichting NanoLabNL, de nationale faciliteit voor onderzoek en innovatie in nanotechnologie. Daarna gaf zij invulling aan de nieuwe functie van directeur Strategisch Business Development aan de Universiteit Twente. Per 1 februari 2016 directeur-bestuurder Roessingh Research and Development (RRD).

Miriam Luizink is actief in verschillende nevenfuncties waaronder toezichthouder bij het Orkest van het Oosten, bestuurslid van Industriƫle Kring Twente en bestuurslid van SRON, NWO instituut voor space research.

LinkedIn

Terug naar sprekers