Dennis Reidsma

Assistent Professor Human Media Interaction, Docent Creative Technology UT

Dr.ir. Dennis Reidsma is Assistent Professor bij de Human Media Interaction onderzoeksgroep en docent bij de opleiding Creative Technology aan de Universiteit Twente.

Hij werkt onder andere aan interactieve speelomgevingen voor entertainment, onderwijs en zorgtoepassingen. Hij heeft daarin meegewerkt aan de ontwikkeling van platformen voor bijvoorbeeld kinderspel, speelse revalidatie toepassingen en spelervaringen voor ernstig meervoudig beperkte mensen. Een centraal thema daarin is de potentie van speelse technologie om fysiek en sociaal gedrag van gebruikers te sturen (en daarmee ook hun beleving te beïnvloeden). Meer informatie hierover is te vinden op de volgende website:
http://playwithimpact.com

Daarnaast doet hij onderzoek naar robot-mens interactie in educatieve scenarios: de robot in de klas. Dit onderzoek richt zich op de vraag hoe een robot kan bijdragen aan wezenlijk nieuwe inbreng in het leerproces. Hierin wordt gekeken naar het genereren van sociaal conversatiegedrag voor een robot en naar de rol die de robot kan spelen in onderzoekend leren voor jongere kinderen. Meer informatie hierover is te vinden op de volgende websites:
http://easel.upf.edu
http://tekstproducties.nl/wordpress/?p=708
http://www.npo.nl/zapplive/02-04-2016/KN_1679076

Linkedin

Terug naar sprekers